Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika britanija

Prekinuta debata kandidata za premijera, voditeljica se onesvijestila

voditeljica tw

Ministrica vanjskih poslova Liz Truss, favoritkinja za novu čelnicu Konzervativne stranke i bivši ministar finansija Rishi Sunak iznosili su svoje programe kada se čuo glasni udarac u studiju

Televizijska debata dvoje kandidatata za nasljednika Borisa Johnsona na dužnosti britanskog premijera u utorak je iznenada prekinuta pošto se voditeljica onesvijestila.

Ministrica vanjskih poslova Liz Truss, favoritkinja za novu čelnicu Konzervativne stranke i bivši ministar finansija Rishi Sunak iznosili su svoje programe kada se čuo glasni udarac u studiju.

Debata, koju su uživo prenosili Talk TV i list The Sun, naprasno je prekinuta, a kamere su se usmjerile na Truss koja je bila vidno zabrinuta. “O Bože”, rekla je.

Talk TV je objavila da je voditeljica Kate McCann pala u nesvijest.

“Iako je s njome sve u redu, liječnik je savjetovao da ne nastavljamo s debatom. Ispričavamo se gledateljima i slušateljima”, napisala je Talk TV na Twitteru.

Prije iznenadnog prekida, Truss i Sunak su se najviše sukobljavali oko poreza i proračuna i što bi učinili da se smanje troškovi života.

Pobjednik izbora, u kojima će sudjelovati nešto manje od 200.000 članova Konzervativne stranke, znat će se 5. oktobra.