Pretvarala se da je doktorica da bi drugi imali bolje mišljenje o njoj

pacenica

Sarah Caine (30) iz Velike Britanije se pretvarala da je doktorica i usput krala medicinsku opremu u lokalnoj bolnici u Stevenageu.

Sara, kako sama sebe naziva na Facebooku, je dobila zabranu ulaska u sve bolnice diljem države, a dobila je zabranu i nošenja medicinske opreme i unformi.

Priznala je krađu boca solne otopine, zavoja, šprica, stetoskopa, hirurških instrumenata, sterilizatora i ostalog medicinskog pribora, prenosi Daily Mail.

Na Twitteru je čak objavila svoju dilemu o tome koja bi doktorica trebala biti. Razmišljala je o ginekologiji ili radu u hitnoj službi.

– Ona je samo željela da ljudi imaju bolje mišljenje o njoj pa se pretvarala da je doktorica. I meni je rekla da radi u bolnici, ali mi nikad nije rekla što. Kad mi je baka bila u bolnici pitala sam je gdje tačno radi, ali nisam dobila odgovor – rekla je Sarina prijateljica.

Sara je majka dječaka koji se rodio prerano pa je nakon poroda morala neko vrijeme provesti u bolnici.

– Bila je jako ljubazna. Tada je bila dobro, ali je sve za nju krenulo nizbrdo kada je ostavila tadašnjeg partnera zbog novog. – rekla je žena koja je s njom provela te dane u bolnici.

U januaru ove godine uhvaćena je dva puta u pokušaju infiltriranja među doktore i medicinske radnike u bolnici. Zbog toga joj je danas zabranjen kontakt s ikim tko ima veze s medicinskom profesijom, ne smije posjedovati nikakva medicinska pomagala ni odjeću, a ulazak u bolnicu joj je dopušten samo ako joj je potrebna hitna pomoć.