Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Molba za molbom

Preživjeli akter filma “Vidimo se u čitulji” moli za milost i puštanje na slobodu

hqdefault

Viši sud u Beogradu, danas je po treći put razmatrao molbu za uslovni optust Kristijana Golubovića

Viši sud u Beogradu, na molbu branioca Kristijana Golubovića, zatražio je od zatvora mišljenje o njegovom ponašanju i resocijalizaciji kako bi donio odluku o njegovoj molbi za uslovni otpust. Razmatranje Golubovićeve molbe odloženo je za 7. februar 2019. godine, saznaje “Blic”.

Viši sud u Beogradu, danas je po treći put razmatrao molbu za uslovni optust Kristijana Golubovića, nakon što je osuđenik na osam godina zatvora zbog pretprodaje heroina, izdržao dvije trećine zatvorske kazne. Međutim, na molbu Golubovićevog branioca razmatranje molbe, ipak je odloženo za sljedeću godinu.

Kako “Blic” saznaje, prvu molbu Golubović je podnio prije tačno godinu dana – 23. novembra 2017. Ubrzo potom ona mu je odbijena. Već 7. juna ove godine Golubović je ponovo tražio od suda da izađe na slobodu. I ona je ubrzo potom odbijena.Da se Goluboviću žuri da izađe vidi se po novom zahtjevu koji je uslijedio gotovo odmah pošto mu je prethodna molba odbijena.

Puna kazna Goluboviću ističe za godinu i po dana, odnosno u aprilu 2020. godine. Golubović je u pritvoru, koji se uračunava u zatvorsku kaznu, proveo tri i po godine, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, tokom koje je učestvovao u rijaliti programima.

Nakon što je pravosnažno osuđen u novembru 2014. godine, još godinu i po dana je uspjevao da odlaže izdržavanje kazne u zatvoru zbog rođenja djeteta i ugovora sa rijaliti programima.

Peta molba za odlaganje izvršenja kazna, je odbijena i on je otišao u zatvor u martu 2016. godine.

Od “Vidimo se u čitulji” do rijalitija

Golubović je poznat i kao jedan od rijetkih preživjelih iz dokumentarnog filma “Vidimo se u čitulji” koji je snimljen početkom 90-tih godina.

Zatvorske dane Golubović provodi prateći rijaliti programe čiji je učesnik bio i sam prije nego što je konačno otišao na izdržavanje kazne. Nerijetko, prošle godine telefonskim pozivom iz zatvora odgovorio na prozivke upućene na njegov račun od strane jedne od učesnica.