Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijateljice probale najljuću papriku i jedva su preživjele

ČILI

Dvije prijateljice iz New Jerseyja odlučile su kušati najljuće čili papričice na svijetu, no njihova ideja završila je katastrofalno: jedna je na kraju povraćala, a druga je dobila astmatični napad i umalo se onesvijestila.

Sabrina Stewart (22) i Lizzy Wurst (18) na početku izazova bile su strašno uzbuđene jer će probati čili Carolina Reaper.

Ova papričica ima nevjerovatnih 2,2 milion SHU (Scoville jedinica) i upisana je u Guinnesovu knjigu rekorda. Za usporedbu, obični čili ima 30.000 Scoville jedinica, a Tabasco umak 300.

Ako se pojede cijela papričica, može prouzrokovatii intenzivno znojenje, povraćanje, želučane grčeve i intenzivan osjećaj žarenja od jezika do želuca.

Upravo t o osjetile su i ove djevojke. Posljedice su se pojavile istog trena: Lizzy je počela kašljati, a Sabrina se borila da udahne. Lica su im se izobličila a one su u agoniji počele vrištati.

– Osjećala sam kao da vatra gori u mojim ustima. Spalila sam nepce, bio je to najgori osjećaj koji sam ikada doživjela – ispričala je Lizzy.

Tražeći olakšanje Sabrina je na sebe izlila bočicu vode i počela plakati. Potom je uzela inhalator za astmu no ni to joj nije pomoglo. Agonija je trajala pola sata, a bol još dodatnih sat vremena. Nakon što su obje povratile, Sabrina je završila na kisiku.

Lizzy je otkrila kako je djelomično spasilo situaciju mlijeko kojeg je popila u ogromnim količinama

Na kraju su obje zaključile kako je to bila najgora ideja ikad.

– Ne bih nikome preporučila da ovo proba. Mogle smo proći puno gore – kazala je Lizzy.