osuđena na 11 godina zatvora

Prodavala drogu kako bi djetetu platila fakultet (FOTO)

sdads

Sudija Mark Fleegle je u ponedjeljak osudio Janet Gartner na 11 godina zatvora i takođe joj naložio da je dužna platiti kaznu od 6,5 hiljada dolara

Četrdesetjednogodišnja Janet Gartner iz Ohaja osuđena je na 11 godina zatvora, nakon što je prodavala drogu zvanu kristal met, te kokain, kako bi upisala dijete na fakultet.

Janet i njen ljubavnik, godinu mlađi Nicholas Blair, vodili su operaciju koja im je omogućavala prodavanje droge širom okruga Licking.

Njena advokatica je rekla da Janet nikad nije lično konzumirala drogu, već je prodavala kako bi pomogla svom djetetu.

“Sve što je željela bilo je prodati dovoljno droge kako bi kupila farmu i jedno od svoje djece poslala na fakultet. Ne vjerujem da postoji iko ko se jednog jutra samo probudi i odluči da najednom počne prodavati drogu, tek tako”, rekla je advokatica Nicole Churchill.

Janet Gartner i Nicholas Blair su vodili operacije dilanja droge u okrugu Licking, a nakon nekog vremena im je odjeljenje za narkotike centralne policijske uprave države Ohajo ušao u trag.

Istražitelji su dva puta prikriveno kupovali drogu od ovog para, koji je zatim uhapšen sredinom aprila ove godine. Kod njih je pronađeno više od 160 hiljada dolara, više od dva i po kilograma metamfetamina, 25 kilograma marihuane, manja količina kokaina, halucinogene gljive, dva vozila i tri komada vatrenog oružja.

Nicholas Blair,

Advokatica je Janet opisala kao dobru i brižnu majku, koja je neiscrpno radila kako bi svojoj djeci omogućila sve najbolje. Prethodno je radila kao kućna pomoćnica. Bivši suprug ju je fizički zlostavljao, a nakon nekoliko godina se uspjela razvesti od njega.

Advokatica dodaje da je ovaj par namjeravao prestati sa ilegalnim radnjama kada skupe dovoljno novca za školovanje Janetinog djeteta. Sudija Mark Fleegle je u ponedjeljak osudio Janet Gartner na 11 godina zatvora i takođe joj naložio da je dužna platiti kaznu od 6,5 hiljada dolara. Rekao je da su njene radnje uništile živote mnogih ljudi.

“Takve stvari ničim ne mogu biti opravdane”, rekao je sudija.

Saslušanje njenom saradniku je zakazano za novembar.