Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Proslavili rekordni dobitak na lutriji, a onda je uslijedio hladan tuš

lutrija slavlje111

Zaposlenici jednog restorana u New Jerseyu veselo su proslavili dobitak na Powerball lutriji ne shvaćajući da se njihovi brojevi odnose na pogrešan dan, prenosi Sky News.

Zaposlenici restorana Grissini skakali su od veselja vjerujući kako su pogodili glavni zgoditak i osvojili rekordan iznos.

No nažalost, brojevi koje su pročitali odnosili su se na srijedu, a oni su kupili listić za subotu. Jedan od zaposlenih čak je požurio dati otkaz uvjeren da su njihovi brojevi 2, 11, 47, 62, 63 i dopunski broj 17 dobitna kombinacija.

Sindikat zaposlenih u tom restoranu kupio je listić u subotu. Da su u srijedu igrali iste brojeve, osvojili bi 528 miliona dolara.

Kako u subotu niko nije pogodio izvučene brojeve, jack pot sada iznosi jednu i pol milijardu dolara. Novo izvlačenje je u srijedu, a već sad se pred poslovnicama lutrije formiraju dugačke kolone.

Početni iznos koji se mogao osvojiti kad je 4. novembra igra krenula bio je 40 miliona dolara. Kako niko nije uspio pogoditi 6 brojeva, novčani iznos je nastavio rasti.

Organizatori lutrije očekuju da će čak 80 posto od mogućih 292.2 milioni kombinacija biti uplaćeno prije sljedećeg izvlačenja. Mediji prenose da i Kanađani masovno prelaze granicu kako bi sudjelovali u lutriji.

https://www.youtube.com/watch?v=NNHkZJjdTMk