popio "potok" alkohola

Prvi dan 2020. u Hrvatskoj obilježile pijanice za volanom

mazda (1)

Osim, vrlo vjerovatno, rekordera u 2020. kada su alkoholizirani vozači u pitanju, u Hrvatskoj se prvog dana nove godine priča i o nezgodi koju je imala dvadesetrogodišnja vozačica automobila “Mazda”

U Centar za hitnu medicinu bjelovarske bolnice (Hrvatska) tokom novogodišnje noći primljeno je nekoliko alkoholiziranih osoba, među kojima i 21-godišnjak s 4,9 promila alkohola u krvi.

– To je zaista velika količina alkohola u krvi, kada dolazi do zakazivanja organa i poremećaja svijesti. U takvom stanju je bio on – kazala je dr. Karmela Caparin, voditeljica Centra za hitnu medicinu bjelovarske bolnice, za HRT.

Osim, vrlo vjerovatno, rekordera u 2020. kada su alkoholizirani vozači u pitanju, u Hrvatskoj se prvog dana nove godine priča i o nezgodi koju je imala dvadesetrogodišnja vozačica automobila “Mazda”. Djevojka je pod uticajem alkohola na novogodišnje jutro sletjela je na zagrebačke Schlosserove stepenice.

Srećom, niko nije povrijeđen, ali nastala je šteta, saopćila je zagrebačka policija. Kako je navedeno vozačici je izmjereno malo manje od jednog promila alkohola u krvi.

Tri sata nakon ponoći u Zadru je 29-godišnjak vozilom sletio u more.

Vozač je prošao bez povreda, sam je nazvao policiju.

Svemu je, vjerovatno, kumovao alkohol jer su policajci kod vozača izmjerili 0,7 promila alkohola u krvi.