Taj ludi svijet

Carinici Srbije

Putovali iz Njemačke: U donji veš sakrili 50.000 eura i pokušali preći granicu

13/09/2022
Foto: Uprava carina Srbije

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 eura, dok je ostatak sume privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka

Carinici Srbije spriječili su pokušaj krijumčarenja novca dvojice stranih državljana, koji su putovali iz Njemačke ka Bugarskoj, koji su po 50.000 eura sakrili u donji veš, saopšteno je danas iz Uprave carine.

Kako se navodi u saopštenju, putnici su carinicima na prelazu Horgoš rekli da kod sebe imaju samo lični prtljag i ukupno 4.700 eura, a novac je nakon detaljne kontrole i pretresa pronađen kod obojice muškaraca u donjem vešu, prethodno umotan u čarape.

Foto: Uprava carina Srbije

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 eura, dok je ostatak sume privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Foto: Uprava carina Srbije

Na istom prelazu, carinici su kod državljanina Srbije koji je putovao mercedesom stranih registarskih tablica pronašli više od 25.000 eura.

Prethodnog dana je kod srbijanskog državljanina, koji je sam putovao mercedesom stranih registarskih oznaka, u džepovima i ličnoj torbici otkriveno više od 25.000 eura.

On je tvrdio da ne zna koliko novca ima kod sebe, ali da je, kako se navodi u saopštenju, riječ o sumi ne većoj od 7.000 eura, da bi potom detaljnim pregledom i ličnim pretresom carinici kod njega pronašli 15.500 eura više od dozvoljenog iznosa koji se preko granice može prenijeti bez prijavljivanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.