njemačka

Radnik bagerom uništio zgradu, tvrdi da mu nije plaćen dogovoreni iznos

bager

Oštećeno je 30 stanova, od kojih su se u njih 10 prvi stanari trebali useliti ovog petka, a šteta se procjenjuje na 500 hiljada eura

Njemački mediji ovih dana raspisali su se o građevinskom radniku koji je bagerom uništio dio novoizgrađene zgrade u gradu Blumbergu.

Na snimci koja je brzo postala viralna na društvenim mrežama vidi se kako bager ruši balkone i razbija prozore. Kako piše Bild, uništen je i dio fasade, kao i garaže u zgradi.

Radi se, navodi Bild, o izvjesnom Matiji P. (47) koji je iznajmio bager i u rušilački pohod krenuo jer mu navodno nije isplaćen cijeli iznos za obavljene radove.

S druge strane, Ingo Fangerow, vlasnik zgrade, tvrdi da mu je platio i više od ugovorenog iznosa.

“Dobio je i više novca nego što mu pripada. Ukupno oko četiri miliona eura”, rekao je za Bild, no napomenuto je da je iznos umanjen za 1.5 posto zbog manjih grešaka.

“Istog popodneva smo zajedno prošetali pokraj zgrade i on je rekao da je sve u redu”, tvrdi Fangerow.

Prema pisanju portala Tag24, koji je Matiju P. prozvao Rambom na bageru, oštećeno je 30 stanova, od kojih su se u njih 10 prvi stanari trebali useliti ovog petka, a šteta se procjenjuje na 500 hiljada eura.

Fangerow se nada da će se šteta sanirati u roku od tri mjeseca, a Matija P. se nije oglašavao, no njemački mediji prenose da je unajmio advokata.