Taj ludi svijet

Prizor iz Zagreba

Razbijene lubenice pred ulazom u Vladu (FOTO)

10/09/2020

Zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić i članovi stranke Živi zid izveli su performans istovarivanja lubenica iz kombija pred ulaz u sjedište Hrvatske vlade kako bi ukazali na neravnopravan položaj hrvatskih poljoprivrednika

Uoči sjednice Hrvatske vlade pred ulaz u Banske dvore aktivisti predvođeni Ivanom Viliborom Sinčićem iz kombija su pobacali lubenice koje su ostale na razbijene na tlu za vrijeme ulaska ministara na sjednicu, javlja Anadolu Agency (AA).

Zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić i članovi stranke Živi zid izveli su performans istovarivanja lubenica iz kombija pred ulaz u sjedište Hrvatske vlade kako bi ukazali na neravnopravan položaj hrvatskih poljoprivrednika u odnosu na uvoz iz europskih i ostalih država.

U jednom trenutku Sinčić se popeo na krov parkiranog kombija odakle je poslao poruke megafonom okupljenim novinarima i aktivistima koji su preostale čitave lubenice više ili manje uspješno dijelili ministrima na ulazu u Vladu.

S obzirom da policija koja čuva Banske dvore nije uspjela spriječiti akciju, premijer Andrej Plenković na uvodnom dijelu sjednice Vlade pozvao je ministra unutarnjih poslova Davara Božinovića da “uredi plan sigurnosti ispred Banskih dvora”, ocijenivši da je “moglo biti nešto drugo umjesto lubenica”.

“Što se tiče demokracije da, što se tiče sigurnosti, ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje, a ovoga baš i nema drugdje”, zaključio je Plenković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.