Taj ludi svijet

Ribari izvukli soma teškog 117 kilograma na tri zrna kukuruza

21/06/2018

Najveći som ikada sa Gružanskoj jezera, težak 117 kilograma dolijao je juče na mamac od tri zrna kukuruza. Lukavu ribetinu, koja je tu varala pecaroše posljednjih 30 godina, uspjeli su da nadmudre četvorica ribara kojima je kidala strune na stotine puta do sada, piše Blic.

Dejan Milunović, Ivan Milovanović, Ivan Stanković i Slavoljub Bošković su ljudi koji su pobedili neman i izvukli je na obalu.

-Zabacio sam mamac sa štapom za šarana… Tri zrnca kukuruza. Nisam ni sanjao da će da zagrize nešto veliko… Bilo je 10 sati prije podne. A onda je krenulo da trza i da vuče. Tri sata smo se nas četvorica borili sa ribom. A onda se som umorio, i izvukli smo ga na obalu. Tek kada je bio na suhom, vidjeli smo šta je u pitanju. Kapitalac dug 2,4 metra. Kada smo ga izmjerili, vidjeli smo da je težak 117 kilograma. Usta su mu tolika da u njih može da stane fudbalska lopta, priča Dejan Milunović.

Som rekordne težine je ulovljen na mjestu zvanom „turski bunari“. Prethodni rekorder je upecan prije desetak godina, i bio je težak 97 kilograma.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.