Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rijetki pokemon izazvao stampedo i prouzrokovao haos

pokemon

Nakon što se proširila vijest o Snorlaxu, jednom od rijetkih pokemona, nastao je stampedo i hiljade ljudi požurili su kako bi uspjeli uhvatiti ovog pokemona, pri čemu se nisu obazirali na crveno svjetlo na semaforu, niti na promet.

U ovakvim slučajevima, koji očito nisu rijetki u Taipeiu, često mora reagirati i policija kako bi uvela reda i omogućila normalno odvijanje prometa.

 

Što se tiče rješavanja problema sa “pokemon” zaluđenicima” najdalje je otišao Bangkok čije su gradske vlasti odlučile reagirati te su aktivirali grupu od pedeset policajaca koji će hvatati lovce na pokemone.

Oni će biti raspoređeni na deset gradskih područja s gustim prometom na kojima će biti zabranjeno tražiti i loviti pokemone te će sve oni koji budu trčali s telefonom u ruci i ometali promet biti kažnjeni s 30 dolara, a kazna prijeti i pokemon trenerima koji se budu “neprikladno ponašali”.

Iako se ustrojavanje posebne policijske jedinice koja će hvatati tinejdžere i one malo starije koji su zaslijepljeni mobilnim telefonima i igrama nekima može činiti pretjeranim, dovoljno je pogledati video koji je prije nekoliko dana snimljen u Taipeiu kako bi shvatili koliko problema mogu izazvati lovci na pokemone.