Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Rus ubrizgao u sebe bakteriju staru 3,5 miliona godina (VIDEO)

01/10/2015

Prije četiri godine Rusi su u sibirskom ledu pronašli 3,5 miliona godina staru bakteriju čiji proteini navodno pomažu jačanju odbrambenog mehanizma u ljudskom organizmu. Naučnici smatraju da bi “Bacillus F” uveliko mogao usporiti proces starenja i produžiti ljudski vijek na 140 godina.

Ubrzo su Rusi počeli da ubrizgavaju bakteriju u miševe, potom i u ljudske krvne ćelije, ali sve to jednom gospodinu nije bilo dovoljno. U potrazi za “vječnim životom” ruski naučnik Anatolij Bručkov, sa zadovoljstvom je prihvatio izazov i Bacillus F ubrizgao u sebe!

Rezultati su, ako mu je za vjerovati, nevjerovatni:

– Radim kao pas, a uopšte se ne umorim! U posljednje dvije godine nisam se ni prehladio – uzbuđeno je pričao Bručkov za The Siberian Times.

– Rezultati eksperimenata sa miševima bili su izvrsni, pa sam pomislio da bi bilo zanimljivo isprobati isto na čovjeku… Nisam dugo tražio dobrovoljca.

Kaže da nije bilo rizika.

– Bakteriju smo našli u jednom jezeru, tu je bila više od tri miliona godina. Lokalni ljudi godinama piju vodu iz tog jezera, i gle čuda, žive mnogo duže nego ostali. Tako sam zaključio da nema opasnosti ako je ubrizgam u sebe…

Bručkov priznaje da ovo nije službeni naučni eksperiment, ali čini se da bakterija na njega utiče sjajno.

– Ne mogu profesionalno da objasnim efekte. Ali ja vam tvrdim da se u dvije godine nisam razbolio. Nisam osetio nikakve simptome prehlade, nije me ni grlo zagrebalo. Možda bi trebalo otići u nekakvu kliniku da me detaljno pregledaju i donesu sud.

Bručkov je potvrdio da se u njegovoj laboratoriji još eksperimentiše s bakterijom.

– Moramo da otkrijemo kako ta bakterija usporava starenje. Šta drži mehanizam u životu? Kako se to može iskoristiti? Na taj način treba posmatrati cijelu priču…

U svakom slučaju, u dalekom Sibiru su uvjereni da su pronašli lijek za produženje života. I nešto što bi ih moglo učiniti jako bogatim ljudima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.