Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samo u SAD: Roditelji djevojčici za rođendan poklonili sačmaricu

djevojcica puska

Jednominutni video počinje prizorom u kojem nešto punija djevojčica u svijetloplavoj majici kratkih rukava sjedi na zadnjem sjedištu automobila i otvara duguljastu plavu kutiju s roditeljskim poklonom.

Roditelje u videu ne vidimo, ali čujemo njihove glasove, iz kojih razabiremo da otac sjedi naprijed za volanom, a majka na zadnjem sjedištu, do kćerke.

Kutija izgleda kao da je u njoj, recimo, violina. Ali kad djevojčica otvori kutiju, promatrač shvati da je za poklon dobila – pušku. Ne plastičnu, već pravu. Onu koja ubija zapravo.

Djevojčica je shvatila što je dobila i prije nego je otvorila kutiju, piše Slobodna Dalmacija.

To vidimo po tome što su njene prve riječi “O, moj Bože” i “Ne mogu disati”: odmah potom počinje grliti plavu kutiju kao da joj je sestra ili kućni ljubimac, dok joj majka daje instrukcije kako da kutiju okrene i otvori.

Tu počinje horror: kad djevojčica izvadi prvi dio puške, odnosno kundak, počinje se nekontrolisano tresti i jecati od sreće. Kako vadi koji dio puške, zamotan u zaštitnu foliju, tako se njena sreća povećava i ona neprestano roditeljima ponavlja jednu riječ: “Hvala, hvala”.

https://youtu.be/rOmeLyJAGCs

Čuje se očev odgovor: “Nema na čemu”, te njegovo pitanje: “Jesi li uzbuđena?”. Djevojčica je, međutim, toliko uzbuđena da ne može ni odgovoriti na očevo pitanje, već samo potvrdno klima glavom dok joj suze radosnice klize niz obraze.

Opisani video ustvari je reklama za oružje, ali kompanija koja proizvodi Berettu nije za tu reklamu platila ni centa. Jer video su snimili Prisleyini roditelji i poslali proizvođaču Berette koju su kupili svojoj kćeri.

A kompanija je snimak stavila na svoju Facebook stranicu, kao poziv svim američkim roditeljima da i oni usreće svoje dijete kako su to učinili Prisleyini roditelji.