Taj ludi svijet

Tajland

Sat vremena se hrvali s četiri metra dugom kobrom: Jedva je savladalo sedam ljudi (FOTO)

17/10/2019

Kobra je najveća zmija otrovnica na svijetu

Borbenu četiri metra dugačku kraljevsku kobru spasili su iz kanalizacije na jugu Tajlanda. Izvlačenje gmaza trajalo je duže od sat vremena, a iz društva za zaštitu životinja koje je bilo na licu mjesta, rekli su da tako velik primjerak nikad nisu uhvatili.

Kobra je najveća zmija otrovnica na svijetu, a ova se zavukla u kanalizaciju gdje ne bi mogla preživjeti. Dok su je stručnjaci pokušavali uloviti, ona se bacakala po vodi i pokušavala zavući natrag, dublje u cijev.

Na svu sreću, uspjeli su je izvući za rep, piše NDTV.

– Sedam spasilaca, uključujući mene, bilo je na mjestu događaja – rekao je Kritkamon Kanghae (26) dodajući da je imanje s kanalizacijom izgrađeno na mjestu gdje je nekad bila džungla.

Zmija je duža od četiri metra, teži 15 kilograma i treća je najveća pronađena u zemlji. Nakon spašavanja pustili su je u divljinu.

Glavni međunarodni aerodrom u Bangkoku izgrađen je na mjestu koje se nekad zvalo ‘kobrina močvara’. Građani često zovu hitne službe jer se nerijetko susreću sa zmijama, čak i urbanim područjima.

Vlasti ne žele previše naštetiti populaciji gmazova jer pomažu u kontroli populacije štakora i drugih napasti koje bi im vjerojatno uništavale poljoprivredne usjeve i hranu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.