Tajland

Sat vremena se hrvali s četiri metra dugom kobrom: Jedva je savladalo sedam ljudi (FOTO)

zmija

Kobra je najveća zmija otrovnica na svijetu

Borbenu četiri metra dugačku kraljevsku kobru spasili su iz kanalizacije na jugu Tajlanda. Izvlačenje gmaza trajalo je duže od sat vremena, a iz društva za zaštitu životinja koje je bilo na licu mjesta, rekli su da tako velik primjerak nikad nisu uhvatili.

Kobra je najveća zmija otrovnica na svijetu, a ova se zavukla u kanalizaciju gdje ne bi mogla preživjeti. Dok su je stručnjaci pokušavali uloviti, ona se bacakala po vodi i pokušavala zavući natrag, dublje u cijev.

Na svu sreću, uspjeli su je izvući za rep, piše NDTV.

– Sedam spasilaca, uključujući mene, bilo je na mjestu događaja – rekao je Kritkamon Kanghae (26) dodajući da je imanje s kanalizacijom izgrađeno na mjestu gdje je nekad bila džungla.

Zmija je duža od četiri metra, teži 15 kilograma i treća je najveća pronađena u zemlji. Nakon spašavanja pustili su je u divljinu.

Glavni međunarodni aerodrom u Bangkoku izgrađen je na mjestu koje se nekad zvalo ‘kobrina močvara’. Građani često zovu hitne službe jer se nerijetko susreću sa zmijama, čak i urbanim područjima.

Vlasti ne žele previše naštetiti populaciji gmazova jer pomažu u kontroli populacije štakora i drugih napasti koje bi im vjerojatno uništavale poljoprivredne usjeve i hranu.