Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjeo na vlastitog sinčića i nasmrt ga zgnječio zbog neposlušnosti

Muškarac težak preko 120 kilograma optužen je za ubistvo nakon što je sjeo na svog šestogodišnjeg sina i doslovce ga zdrobio dok je igrao videoigricu na Badnjak. Svemu je svjedočio godinu dana stariji brat koji je prema zapisniku policije rekao: “Kad ga je tata zgnječio, umro je.”

Policija je objavila da su James “Rick” Dearman i njegova djevojka Ashley Cole rekli djeci oko 19:30 da odu na spavanje, prenosi Independent.

Međutim, Dearman se uznemirio jer dječaci nisu poslušali pa su im za kaznu naložili da stoje okrenuti prema zidu i budu mirni. Dearman je navodno “ulovio” mlađeg sina kako gleda prema njima dok igraju videoigre.

https://twitter.com/AllysonHenning/status/682662939996860420

Sjeo je na njega i svom težinom ga pritisnuo na kauč. Pritom je nastavio igrati videoigre i ignorirao djetetov plač i vriskove da ne može disati.

Maknuo se tek kad im se dijete učinilo beživotno te su pozvali policiju i hitnu pomoć koja ga je pokušala oživjeti. Dječak je u bolnici proglašen mrtvim.

Šef policije okruga Sarasota na Floridi John Walsh rekao je da je ubistvo bilo “stravično i zlonamjerno”. Dearman se trenutno nalazi u pritvoru.

https://twitter.com/WFLAJohn/status/682639455862272001