Nepoštivanje mjera izolacije

Sletio iz Njemačke u Tuzlu, pa umjesto u karantenu otišao na ćevape

izolacija-2

Službenici MUP-a TK odnosno PU Srebrenik upoznati su sa ovim slučajem

Zbog pandemije korona virusa na međunarodnom aerodromu Tuzla vrše se sanitarni nadzori putnika nakon čega budu izdate naredbe osobama dolaze iz inostranstva idu u kućnu izolaciju od 14 dana, piše Tuzlanski.

Također, službenici MUP-a TK vrše provjeru da li se zaista poštuje ova mjera mjera predostrožnosti u Tuzlanskom kantonu zbog pandemije koronavirusa u svijetu.

‘Policija je uzela učešće, vrše se operativne aktivnosti na terenu, pruža se pomoć u vršenju nadzora poštivanja izrečenih mjera izolacije’ – istaknula je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Međutim, građani i dalje prijavljuju brojne slučajeve nepoštivanja mjera izolacije. Posebno je to uočljivo u manjim mjestima.

Tako je na društvenim mrežama jedan mlađi muškarac nakon što je sinoć sletio na međunarodni aerodrom Tuzla iz Njemačke objavio kako mora u karantenu na period od 14 dana.

Koliko je neozbiljno shvatio naredbu da zaista mora biti u kućnoj izolaciji mladić je pokazao i današnjom objavom na društevnoj mreži Facebook gdje je podijelio sliku iz jedne ćevabdžinice u Srebreniku uz opis ‘Što me zeza karantena, ne mogu ni ćevape jesti u Bosni’.

Kako Tuzlanski.ba saznaje službenici MUP-a TK odnosno PU Srebrenik upoznati su sa ovim slučajem nepoštivanja izdate naredbe o kućnoj izolaciji zbog proglašene pandemije korona virusa.