Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Slučajno snimio razgovor: Ljekari ga ismijavali dok je bio pod narkozom

24/06/2015

Muškarac iz Virginije obavio je kolonoskopiju pod anestezijom u aprilu 2013., ali na kraju su mu veću bol nanijeli doktori zbog čega mu je sud ovog mjeseca odredio odštetu od 500.000 dolara.

Muškarac je prije nego što su ga uspavali snimao liječnikove upute koje treba slijediti nakon kolonoskopije, a u međuvremenu je zaboravio isključiti snimanje. Tako je snimio razgovor anesteziologinje i njezinog asistenta. Kada je muškarac nakon obavljene kolonoskopije preslušao snimak, šokirao se.

– Nakon pet minuta razgovora s tobom prije operacije htjela sam te udariti u lice – čuje se glas anesteziologinje dr. Tiffany Ingham na snimku, piše Daily News.

Nakon toga Ingham govori svom asistentu da neka ne dira osip na ruci muškarca jer bi mogao pokupiti ”sifilis na svoju ruku”. Tu nije stala pa je još rekla kako je osip vjerovatno ”ebola na penisu” i ”tuberkuloza u penisu”.

Jedan član osoblja nazvao je muškarca ”retardiranim”, a polemizirali su i o tome je li on gay. Na to je anesteziologinja dodala da poznaje homoseksualce koji u sebi imaju više muškosti od pacijenta. Uz sve to rugali su se pacijentu da ima hemoroide, što nije bilo tačno.

Zbog svega toga nije bilo teško dobiti slučaj na sudu.

– Nikada nisam čuo za ovakav slučaj – rekao je advokat Lee Berlik.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.