Taj ludi svijet

Hrvatska

Snimak vozača postao hit: Niko Tomi ne plješće što vam vozi tariguz

16/03/2020

Zbog straha od koronavirusa mnogi građani pohrlili su u trgovine te ispraznili police

Na društvenim mrežama trenutno je hit snimka vozača kamiona Tome koji je sam sebi zapljeskao zbog posla koji obavlja tokom epidemije koronavirusa.

“Niko Tomi ne plješće što vam vozi tariguza”, govori vozač u videu dok sam sebi plješće.

Snimka je osvanula na Facebook stranici Imocki crnjaci te prikupila hiljade reakcija i nasmijala mnoge.

Podsjećamo, u Hrvatskoj je u nedjelju organizirana akcija u sklopu koje se pozvalo građane da izađu na balkone te dugim pljeskom zahvale svima koji rade u bolnicama i svima ostalim koji pomažu u borbi protiv koronavirusa.

I kada je najteže, mi Hrvati uvijek nađemo dobar smisao za humor.Počastite aplauzom Tomu! 🔥🔥

Gepostet von Imocki crnjaci am Sonntag, 15. März 2020

Inače, zbog straha od koronavirusa mnogi građani pohrlili su u trgovine te ispraznili police, a među najtraženijim proizvodima bio je upravo toalet papir koji spominje Toma.

Od jutros nema novopotvrđenih osoba zaraženih koronavirusom, a jedna je ženska osoba danas puštena kući pa su u Hrvatskoj dosad četiri osobe izliječene od koronavirusa, objavio je u ponedjeljak popodne hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožer civilne zaštite.

“Od jutros nemamo novopotvrđenih bolesnika i dobra je vijest da je jedna dama otpušten iz Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, tako da imamo četiri oporavljena bolesnika. Ako bi se poigrali statistikom, što nije relevantna riječ jer se radi o malim brojevima, to predstavlja sedam posto oporavljenih bolesnika. To je kao kuriozitet, ali premali su brojevi da bi mogli zaključivati”, rekao je Beroš.

U tijeku je 880 testova, među kojima je još 25 koji nisu dovršeni. Pod nadzorom je 9598 osoba.

“Ono što treba istaknuti da su vrijedni djelatnici Hitne medicinske pomoći dosad izvršili 258 intervencija za bolesnika sa sumnjom na COVID-19 i na tome im se zahvaljujem”, kazao je Beroš, prenosi Hina.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.