Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osveta čuvara

Snimke mučenja u venecuelanskom zatvoru dospjele u javnost

New Project (10)

Stavili na njihova leđa pijetlove čija borba je ostavila ozljede na bespomoćnim zatvorenicima

Uznemirujuća snimka iz zatvora u Venecueli pokazuje zastrašujući način na koji stražari muče zatvorenike zbog njihovog štrajka.

Najmanje 82 zatvorenika bilo je prisiljeno ležati golo s rukama iza glave u dvorištu kaznionice u Anacu prošli petak, izvijestio je tamošnji sajt ACN.

Kako pišu, zatvorenike su tukli više od dva sata i uskratili im hranu i vodu čitava 24 sata. Stražari su ih navodno vatrogasnim šmrkovima otjerali u dvorište, a zatim ih zalili vodom i stavili na njihova leđa pijetlove čija borba je ostavila ozljede na bespomoćnim zatvorenicima.

Pogledajte ispod snimke koje su osvanule na društvenim mrežama…

Članovi porodica zatvorenika rekli su kako su oni nedavno počeli štrajkovati zbog nedostatka hrane i vode. Zatvorenici su u štrajku također tražili da dopuste posjetiteljima da im donose lijekove.

Zastrašujuća snimka od 45 sekundi snimljena je mobitelom i na internetu ju je objavila novinarka iz Venecuele Alexandra Belandia.

Tarek William Saab, koji obavlja dužnost generalnog tužitelja Ustavotvorne narodne skupštine Venecuele, najavio je istragu incidenta. U tvitu koji je objavio u ponedjeljak navečer, Saab je optužio povjerenika Hernána Diaza i druga dva službenika kao odgovorne za narušavanje ljudskih prava zatvorenika.