Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šok u sudu: Došao platiti dug sa kesama punim novca

1000_1499438046kese_para

U izvršnom odjeljenju Osnovnog suda u Užicu pojavio se D. I. koji je 65.000 dinara (više od 1.000 KM) donio u apoenima od 10 i 20 dinara (oko 15 i 30 30 feninga). Hrpu novčanica među kojima je bilo dosta i pohabanih dopremio je u kesama, a pritom i sudskom izvršitelju rekao “krivo mi je što ovo nisam uspio još da rasitnim”.

Uvertira u nesvakidašnje namirenje duga bila je 2014. kada je V. B. prodao D. I. 50 kubika ogrjevnog drveta. Sa isplatom ugovorene sume od 127.000 dinara kupac je oklijevao sve do prije nekoliko dana.

– Prijedlog za namirenje duga V. B. podnio je 20. avgusta 2014. godine pošto je 25. juna iste godine sud presudio u njegovu korist – priča za Blic Ljubiša Pavlović, advokat čiji je klijent V. B. poslije tri godine konačno dobio svoj novac.

Pavlović, koji je Blicu ustupio fotografije gomile novčanica, priča da je D. I. s vremena na vrijeme isplaćivao manje sume novca, uglavnom poslije prijetnji sudskih izvršitelja koji su mu u ponedjeljak popisali imovinu. D. I. je istog dana obećao da će sutradan donijeti novac, što je i učinio i sačuvao pokućstvo.

– Na sve načine pokušavao je da izbjegne plaćanje obaveza, a kada nije uspio, pribjegao je najmizernijoj stvari, namjerno donio sitan novac i zažalio što nije mogao još više da ga rasitni – kaže advokat Pavlović.

Novac koji je D. I. ostavio u sudu Pavlović je odnio u banku gdje mu je poznanik ukrupnio čitave svežnje od 10 i 20 dinara.