Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Srbijanac obojio zgradu po želji ljubavnice

23/09/2015

Ako šetate Vranjem u Srbiji, u oči ne može, a da vam ne padne zgrada sa Burberry motivima na fasadi.

Prepoznatljivi “karo” pokriva cijelu fasadu zgrade već godinama, a Vranjanci kažu da i dalje izaziva pažnju onih koji prvi put dolaze u grad.

Priča kaže da je biznismen sa svojom građevinskom firmom dobio posao nadogradnje stare i oronule zgrade u centru Vranja, pod uslovom da sredi i fasadu. Gradska vlast, međutim, nije precizirala kako fasada treba i da izgleda, pa je izvijesni Đura pustio mašti na volju.

Prema čaršijskim pričama, ljubavnici u čast, fasadu je ofarbao u njenom omiljenom Burberry dezenu.

Nije to jedini umjetnički Đurin izlet u fasadnim radovima. Vranjanci kažu da je drugu zgradu ofarbao u dugine boje, pa je odmah dobila nadimak “papagajka”, dok je neki zovu i “benetonka”, da bi je povezali sa Đurinim modnim afinitetima.

Kako radnicima nije baš bilo jasno kako da izvedu prepoznatljivi Burberry “karo”, Đura im je donio original Burberry košulju, koju su oni potom precrtali na fasadu zgrade.

“Burberry zgrada” je sagrađena prije pola vijeka i do skoro je bila siva i neupadljiva. Ideja je bila investitorova koji je pasionirani ljubitelj ovog brenda

Radnici su gledali u košulju i bojili fasadu! Tako je jedna obična zgrada ušla u gradsku legendu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.