Šta su to skijaši snimili u Pirinejima? (VIDEO)

jeti

Preplašeni skijaši i snowboarderi u odmaralištu Formigal u Pirenejima na oprezu su nakon što je veliko bijelo krzneno biće nalik jetiju viđeno u okolici odmarališta na sjeveroistoku Španije, prenosti The Telegraph.

Biće je na videu zabilježio izletnik, što je naravno ponukalo mnoge da se zapitaju – je li to uistinu jeti i je li ovaj video dovoljan dokaz da postoji?

Nakon objave fotografije na forumu posvećenom automobilima, razvila se žustra debata. Forumaši imaju razne teorije o tome što se na snimku zapravo vidi. Jedni smatraju da je to medvjed, drugi misle da se radi o vojniku na vježbama u snježnim uvjetima dok treći tvrde da se netko jednostavno obukao u jetija kako bi uzrokovao pomutnju.

Vlasnici odmarališta pretražili su cijelo područje te nisu pronašli ništa. Glasnogovornik je potvrdio da je područje pretraženo te da se razgovaralo sa svjedocima koji su biće i vidjeli, no da niti poslije tih razgovora nije otkriveno ništa novo.

“Vjerujemo da nema razloga za uzbunu, no nastavit ćemo pažljivo nadgledati područje”, rekao je.

Skijaši koji su biće snimili ustrajni su u tome da su vidjeli nešto do sada neviđeno.

“Medvjed ili jeti? Rekli smo što smo vidjeli, no nisu nas shvatili ozbiljno. Kladim se da nešto hara tim područjem. Znam što sam vidio”, rekao je jedan od skijaša koji je želio ostati anoniman.