Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suprug zatrudnio i rodio kćerku: Mislili su da imam pivski trbuh

suprug trudnica

Chris je otkrio kako je iznio trudnoću i rodio kćer jer njegova žena nije mogla ostati trudna. Chris je izjavio kako je upoznao svoju ženu Amy kad su imali dvadesetak godina dok su radili u dječjem ljetnom kampu. Oduvijek su znali da žele imati vlastitu porodicu, prenosi Mirror.

Chris je rođen kao Christina, ali su otpočetka planirali da njegova žena Amy bude biološka majka.

Nakon pet neuspješnih oplodnji, Chris je dobrovoljno odlučio iznijeti trudnoću umjesto svoje žene. 20.decembra 2014. Chris je prirodnim putem rodio zdravu kćerkicu Hayden, nakon niza neuspješnih oplodnji i jednog spontanog pobačaja.

Nakon što je Chris rodio Hayden, Amy je još jače željela roditi dijete te je 2016. napokon, carskim rezom rodila zdravog dječačića Mila.

“Prošli smo mnogo tretmana plodnosti, dok nismo došli do tačke kad se trebamo odlučiti hoćemo li učiniti više liječničkih intervencija ili ćemo se odlučiti za promjenu tijela. Imali smo sreće jer smo imali dvije maternice, stoga smo se nakon dugo premišljanja i teškoća odlučili da će Chris roditi naše dijete”,  rekla je Amy.

Dok je Chris živio kao muškarac i nije se osjećao poput žene, bio je spreman iskoristiti svoju maternicu za dobrobit svoje porodice.

Prisjećajući se njihovih prvobitnih planova o djeci Amy je izjavila

“Nije bilo upitno ko će roditi dijete. Jedva sam čekala zatrudnjeti.”

U januaru 2013. Amy i Chris su odlučili da su spremni za djecu, te je Amy otišla na umjetnu oplodnju. Kupili su spremu anonimnog donatora prije umjetne oplodnje, ali nažalost tri sedmice kasnije test se pokazao negativnim.

“Kad sam krenuo na faks 2007. znao sam da nisam žena. Nisam htio uzimati hormone jer sam bio sretan kakav jesam i kako sam se predstavljao te sam oduvijek bio vrlo otvoren prema Amy”, kazao je Chris.

Spol nije bio uvjet za Amyjinu ljubav prema Chrisu.

“S vremenom je postajao sve muževniji i sve je više živio kao muškarac. Chris je moja srodna duša i volim sve što se tiče njega. Nije mi bilo bitno kako je izgledao.”

Chris i Amy su 2012. godne ozakonili svoju vezu, a 2013. legalno su se vjenčali čim se zakon promijenio te su jedva čekali da dobiju djecu.

Ali, kad je Chris napokon zatrudnio unatoč veselju, par se bojao za budućnost.

“Za vrijeme Chrisove trudnoće stvarno je bilo teško, jer sam uvijek mislila da ću ja biti ta koja će roditi dijete – rekla je Amy i dodaje: “Kad je Chris počeo prolaziti fizičke promjene za vrijeme trudnoće, stalno mu je bilo mučno. Njegove su grudi rasle, baš kao i njegov trbuh. Njegovi su hormoni prirodno napravile njegovu kozju bradicu gušćom i istaknutijom. Ponekad je izgledao kao muškarac s pivskim trbuhom”, našalila se Amy.

Trudnoća je bilo vrlo zbunjujuće razdoblje za Chrisa.

“Trudnoća je ženska stvar te sam tada počeo dovoditi u pitanje jesam li to što jesam. Emocionalno mi nije bio problem roditi dijete, nisam izgubio dio identiteta, svijet je imao veći problem s mojom trudnoćom nego ja – rekao je Chris i dodao: “Neki ljudi misle da muškarci ne bi trebali rađati djecu, to je svijet u kojem živimo, stoga mislim da svijet od mene očekuje da ću se osjećati manje muževno, ali to kod mene nije slučaj. Trudnoća je bilo predivno iskustvo za mene.”

Chris je rekao da nije imao namjeru dojiti te da je mrzio činjenicu da su mu grudi narasle.

“Nakon što sam se godinama trudio da ih izravnam, ostao sam u agoniji, jer su bile veće, nego prije.”

Ni Chris ni Amy nikad neće zaboraviti trenutak kad se rodila Hayden.

“Nisam mogao vjerovati da smo postali roditelji. Oboje smo plakali držeći ju u rukama jer su naše molitve napokon uslišene”, rekao je Chris.

Chris je bio primoran dojiti Hayden jer, Amy nije proizvodila mlijeko iako je uzimala hormone koji potiču proizvodnju mlijeka i pila kontracepcijske pilule kako bi zavarala svoje tijelo da je trudna.

Trudnoća je samo učvrstila Chrisovu odluku da postane muškarac.

“Znam da bih zbog toga postao bolja i sretnija osoba, potpuna osoba, stoga sam započeo medicinsku promjenu. Kad se Hayden rodila nisam htio da se ona boji same sebe i bitno je da joj oblikujem ponašanje”, kazao je Chris.

Amy i Chris su znali da žele drugo dijete, budući da nije bilo medicinskog razloga zašto Amy ne može zanijeti pokušali su opet i uspjeli.