Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Supruga profesora pretresala studentima torbe, dekan podnio ostavku

pretres

Snimak na kome se vidi supruga profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu Marka Pavlovića kako komunicira sa studentima pojavio se u javnosti, nakon čega je i dekan ovog fakulteta podnoo ostavku.

Na snimcima, koji su se pojavili u javnosti, vidi se Nadežda Pavlović, supruga profesora srpske pravne istorije, koja inače nije zaposlena na fakultetu, kako prisustvuje ispitu i komunicira sa asistentkinjom i studentima, piše Blic.

Pavlović je navodno vikala na studente, pa čak i pretresala torbu jednoj studentkinji.

Zbog problema sa vidom, koji profesor Pavlović ima, prije tri godine uvažena je njegova molba da supruga dolazi sa njim na posao i bude mu tehnička podrška. Međutim, pojedini studenti tvrde da je ona više puta bila neprijatna prema njima.

Studenti kažu da ne treba ona da radi posao asistenata, da pretresa studentima torbe, da usmjerava tok ispita, priča sa asistentima, i vadi pitanja.

– Postoje snimci na kojima se vidi kako ona kritikuje asistente. Prosto, to je nešto što je u opisu asistenta ili profesora, a tehnička podrška zna se šta je, da dovede profesora na ispit i sjedi sa njim, kaže jedan od studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu.