Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Takmičar u kvizu “Potjera” srušio sve rekorde

kotiga

U HRT-ovom kvizu znanja “Potjera” u utorak je srušen rekord tačnih odgovora na brzopotezna pitanja. Student matematike Martin Brkić odgovorio je na svih 13 pitanja koja mu je voditelj kviza Tarik Filipović postavio te je time postao prvi takmičar tokom trogodišnjeg prikazivanja emisije kojemu je to uspjelo.

S trinaest tačnih odgovora Brkić je zaradio 45,500 kuna (oko 11.000 KM), a lovac Dean Kotiga je na ovom rekordnom uspjehu čestitao Brkiću šaleći se da je on sada postavio novi zlatni standard koji drugi takmičari moraju pokušati dostići. Kotiga je Brkiću potom ponudio 182,500 kuna (oko 48.000 KM) kao visoku ponudu također postavivši novi rekord emisije, prenosi Jutarnji list.

– Rizikujem svoj otkaz visokom ponudom, ali ovaj rezultat koji smo vidjeli prvi puta u ove tri godine to svakako zaslužuje, rekao je Kotiga prilikom predavanja rekordne ponude.

Voditelj emisije Tarik Filipović, a niti drugi preostali takmičar Brkiću nije ništa savjetovao u smislu koju ponudu da uzme. Brkić se nakon razmišljanja o Kotiginoj rekornoj ponudi ipak zadržao na svojih 45,500 kuna, a on i takmičar Ante su nakon finalne potjere utekli lovcu i osvojili iznos od 63 hiljade kuna (oko 16.000 KM).

rt