Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čudno ponašanje predsjednika

The Independent: Vučić iz voza maše nevidljivoj gomili

vucic mahanje (1)

Vučić je tokom vožnje mahao ljudima izvan voza, ali u jednom je trenu, iako nikog nije bilo vani, on i dalje mahao

Nakon što se snimak srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji za vrijeme vožnje vozom maše nevidljivoj gomili, proširila internetom, o bizarnoj situaciji raspisali su se i strani mediji.

“Video srpskog predsjednika postao je viralan nakon što je primijećen kako maše gomili… Koja nije postojala”, napisao je u svom tekstu The Independent.

“Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban obilježavali su otvaranje željezničke linije Beograd-Budimpešta. Sjeli su u jedan od novih vozovoa i kroz prozor mahali obožavateljima, ali s vremenom je postaja postala potpuno prazna i prilično mračna. No Vučić je neumorno nastavio mahati.”

Podsjetimo, Vučić je tokom vožnje mahao ljudima izvan voza, ali u jednom je trenu, iako nikog nije bilo vani, on i dalje mahao. Orbanu nije bilo jasno kome njegov domaćin maše pa se u jednom trenu okrenuo iza sebe da provjeri vidi li Vučić nešto što on ne vidi.

Ovo nije prvi put da Vučić maše u prazno. Jednom je to napravio usred intervjua, a kamerman je snimio drugu stranu na kojoj nije bilo baš nikog ko bi mahao Vučiću.