Tigar spasio krotitelja od napada ženke leoparda

cat-3

Prilično dramatičan snimak iz utočišta za velike mačke Black Jaguar White Tiger u Meksiku proširio se internetom i dospio i do svjetskih medija.

Naime, krotitelj divljih mačaka i vlasnik utočišta Eduardo Serio provodio je vrijeme prilično uobičajeno – mazeći se s jednom lavicom koja se prepustila njegovim rukama tako što se izvrnula na leđa i izložila mu trbuh. Inače, u mačjem svijetu, kad vam mačka izloži trbuh i dozvoli vam da je na tom mjestu mazite, time pokazuje potpunu opuštenost i povjerenje u osobu jer im je taj dio tijela najranjiviji.

I dok se Serio mazio s lavicom, u pozadini vidimo tigra Aztlana i još dalje leopardicu Dharmu. Oboje djeluju kao da su si pronašli zabavu.

Međutim, u jednom trenutku Dharma se diže, istražuje teren, pregledava što se događa i onda hvata trk. Čini se kao da je krenula trčati prema Eduardu kad se na nju odjednom baca tigar Aztlan, piše The Sun.

Oboje tako dolaze do ekipice koja se već izležvala na travi, leopardica se baca na pod, također na leđa i počinje se vrtiti, tipično pokazujući želju za igrom. Ipak krotitelj podvikne na nju, a tigru zahvali na špankom što ga je poštedio ko zna čega.

Video je snimljen još u oktobru 2015. godine, ali tek je sad postao popularan nakon što ga je korisnik podijelio na društvenoj mreži Reddit.

Mnogi su ostali šokirani prizorom misleći da je leopardica krenula u napad na krotitelja, a tigar ga je pritom herojski spasio. Međutim, isto je tako moguće da je leopard krenuo u igru što je tigar definitivno prihvatio. Teško je povjerovati da je tigar predvidio namjeru leoparda da skoči upravo na Eduarda, a onda ga i spasio.