fotografisala je majka

Tinejdžerka izbačena iz škole zbog rođendanske fotografije (FOTO)

81036311_3021274187883856_7930726239562629120_o

Na fotografiji se vidi kako nosi džemper u duginim bojama i pozira uz istu takvu tortu

Tinejdžerka iz Kentuckyja izbačena je iz katoličke srednje škole nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija sa proslave njenog 15. rođendana.

Na fotografiji se vidi kako nosi džemper u duginim bojama i pozira uz istu takvu tortu.

Kayla Alford je za rođendan otišla u lokalni restoran sa svojom porodicom. Njena majka Kimberly Alford fotografisala ju je i to objavila na društvenim mrežama, a to je odmah privuklo pažnju službenika škole.

“Bila je sretna, izgledala je predivno. Fotografisala sam je kako duva svjećice i to objavila na Facebooku”, rekla je Alford.

Međutim, porodica nije očekivala da bi Kayla mogla biti kažnjena samo zato što je pozirala u duginim bojama.

Nekoliko dana nakon što je objavljena fotografija, 6. januara, direktor kršćanske škole Whitefield Bruce Jackobson kontaktirao je Kaylinu porodicu.

“Bio je to imejl u kojem smo obaviješteni da je Kayla izbačena iz Whitefielda zbog objave na društvenim mrežama”, kaže Alford.

Škola ju je izbacila zbog slike koja “prikazuje prihvaćenost suprotnu vjerovanjima Akademije Whitefield”.

Ali, sporna objava nije aludirala na povezanost s paradom ponosa ni LGBT pokretom koji nosi simbol duginih boja. Alford kaže da nije bilo skrivene agende ili značenja iza fotografije – njena kćerka je jednostavno slavila rođendan.

Kodeks ponašanja škole kaže da učenici mogu biti disciplinovani za ponašanje izvan škole ako njihova vjerovanja o seksualnoj orijentaciji nisu u skladu s vjerovanjima škole.

Kayla sad pohađa državnu školu.