Trudna žena u supi pronašla štakora, konobar je šokirao “savjetom”

supa

Dionice popularnog lanca kineskih restorana Xiabu Xiabu doživjele su sunovrat na burzi nakon što je jedna trudna žena u svojoj supi pronašla mrtvog štakora. Incident se dogodio 6. septembra, a od tog trenutka kompanija je izgubila nevjerovatnih 190 miliona dolara!

Gnjusne fotografije kako gospođa štapićima vadi mrtvu životinju iz svog tanjura ekspresno se proširila kineskim društvenim mrežama, a restoran u provinciji Shandong je privremeno zatvoren.

Iz kompanije su pokušali platiti gospođu za šutnju i nastalu štetu, ali ona je njihovu ponudu od 729 dolara hladno odbila.

Njezin suprug je za lokalne medije izjavio da će mu žena ići prvo na liječnički pregled, a tek poslije razgovarati o odšteti. Naime, trudna žena je kobnoga dana već pojela dobar dio svoje supe dok nije naletjela na mrtvog štakora.

Da stvar bude skandaloznija, jedan zaposlenik restorana navodno je gospođi dao savjet da pobaci ako je već u takvoj panici da se zarazila.

– Evo, ja ću ti dati 20.000 juana da odeš na abortus – urlikao je čovjek prestravljenoj ženi.

Cijela ova priča izazvala je niz reakcija u Kini. Na društvenim mrežama ljudi izražavaju nevjericu i gađenje, a među gazdama lanca restorana nastala je panika da će im posao potpuno propasti.

– Povraća mi se. Nikad više neću tamo ići – rekao je jedan korisnik stranice Weibo, inače kineske inačice Facebooka.

– Xiabu Xiabu je oduvijek bio jedna od mojih omiljenih restorana, mislio sam da je higijena tamo na najvišem nivou… Ne mogu vjerovati da se to dogodilo – rekao je jedan komentator, dok se drugi nadovezao:

– Zar život djeteta vrijedi 20.000 juana? Sramota!

U cijeli slučaj se uključila i policija.