Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turisti iz Srbije oskvrnuli hram na Tajlandu bludnim poziranjem

turisti

Nadica Ćurčin (31) i Vladimir Veizović (31) iz Srbije na Tajlandu su morali platiti kaznu jer su bludnim ponašanjem oskvrnuli hram Hrama smaragdnog Bude u tajlandskom glavnom gradu Bangkoku.

Kaznu od 5000 bahta što je malo manje od 300 KM, platili su jer nisu poštivali pravila, to jest, Nadica je sjela na zid unutar najsvetijeg budističkog hrama u zemlji i pozirala tako da su joj se, iako slučajno, vidjele gaćice.

To su primijetili i drugi posjetitelji hrama koji su kontaktirali turističku policiju. Nadicu i Vladimira su zaustavili na aerodromu, pri odlasku s Tajlanda, a kako javlja Bangkok Post, ona je odmah priznala da je ona na fotografijama, a Vladimir je priznao da je on autor fotografija, koje su se u međuvremenu proširile društvenim mrežama i u Tajlandu izazvale pravu bujicu podijeljenih komentara.

Dvoje turista policiji je izjavilo da nisu bili svjesni “kućnog reda” u hramu te da nisu znali da krše tajlandski zakon. A upravo je prema članku 388 tamošnjeg prekršajnog zakonika zabranjeno nedolično ponašanje u javnosti prema kojemu su Nadica i Vladimir sankcionirani.

Tajlandska turistička policija najavila je pojačanu kampanju kojom će osvijestiti posjetitelje šta je dopušteno, a što nije na svetim mjestima i hramovima u zemlji.