Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TV voditelj savjetovao silovanu djevojku da se uda za silovatelja (VIDEO)

tunis

Tuniški televizijski voditelj suspendovan je nakon skandaloznog intervjua sa žrtvom silovanja, u kojem je sugerirao da bi se trebala udati za silovatelja.

Hadžar, maloljetna tuniška djevojka koja je ostala trudna nakon silovanja, gostovala je u televizijskoj emisiji “Imam ti nešto za reći” (Andi Mankolek).

Hadžar su silovala čak trojica članova vlastite porodice, prenosi Independent.

Iako ni sama nije sigurna tko od njih je otac djeteta, pretpostavlja da je to brat njene maćehe.

Tražio od žrtve da prizna krivnju

Ali umjesto da pokaže suosjećanje i osudi silovatelje, voditelj Ala Čebi tražio je od nje da se ispriča svom ocu i prizna “krivnju” zbog toga što je ostala trudna izvan braka.

Otac, koji je u međuvremenu izbacio Hadžar iz kuće, također je gostovao u emisiji. Njemu je Čebi sugerirao da “riješi slučaj” problem tako da uda kćer za njenog silovatelja.

Voditelj je također prekorio Hadžar zato što nije prijavila silovatelje.

Nakon što su njegovi bešćutni komentari izazvali skandal u javnosti, Čebi sada tvrdi da su izvađeni iz konteksta i ponovio da Hadžar nije smjela šutjeti o onome što joj se dogodilo.

No s obzirom na reakciju tradicionalno muslimanske kulture, čak i u sekularnoj zemlji kao što je Tunis, ne čudi da Hadžar dosad nije smogla snage i izići u javnost sa svojom pričom.

Tuniška medijska regulatorna agencija suspendovala je program na tri mjeseca zbog “narušavanja ljudskog dostojanstva.”