Taj ludi svijet

Japan

U bolnici pili vodu iz toaleta gotovo 30 godina: “Veoma nam je žao”

10/11/2021
Foto: Ilustracija

Uprkos tome što je problem toliko dugo trajao, niko nije shvatio sve dok se bolnica nije pripremila za izgradnju nove zgrade za dijagnostiku i liječenje, gdje je problem otkriven tokom inspekcije

Ispostavilo se da su osoblje i pacijenti u japanskoj bolnici slučajno pili vodu iz toaleta umjesto vode za piće skoro 30 godina, a da nisu toga bili svjesni, javljaju japanski mediji.

Da problem bude veći, ovo se dešavalo gotovo 30 godina, otkako je bolnica otvorena 1993. godine i 120 slavina je ocijenjeno kao neispravno.

Uprkos tome što je problem toliko dugo trajao, niko nije shvatio sve dok se bolnica nije pripremila za izgradnju nove zgrade za dijagnostiku i liječenje, gdje je problem otkriven tokom inspekcije.

Izvještaji kažu da bolnica, zapravo, provjerava boju, ukus i miris vode jednom nedjeljno, na osnovu postojeće evidencije, što sugeriše da nije bilo problema od 2014. godine.

Međutim, na Univerzitetu tvrde da tokom istrage nisu utvrđene opasnosti po zdravlje.

Na konferenciji za novinare, direktor i potpredsednik Kazuhiko Nakatani se izvinio.

“Veoma mi je žao što je univerzitetska bolnica koja pruža naprednu medicinsku njegu izazvala uznemirenost”, rekao je on.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.