Srbija

U cipelama sakrili 82.000 eura, na granici slagali da nose “samo po 10”

cipele

U razgovoru sa carinskim službenicima obojica su rekla da sa sobom nose samo lični prtljag i po 10.000 eura, ali je pregled njihovih kofera naslaganih u prtljažniku pokazao suprotno

Srbijanski arinici su u saradnji sa policijom na ulaznoj strani graničnog prelaza Vatin, u prtljagu putnika jednog kombija otkrili gotovo 82.000 neprijavljenih eura.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao “mercedes” njemačkih registarskih oznaka kojim su iz te zemlje, gdje žive, ka matičnoj Turskoj putovala dva rođena brata, kao i četvoro djece i supruga jednog od njih, saopštila je Uprava carina.

U razgovoru sa carinskim službenicima obojica su rekla da sa sobom nose samo lični prtljag i po 10.000 eura, ali je pregled njihovih kofera naslaganih u prtljažniku pokazao suprotno.

Tada je u spakovanim cipelama 49-godišnjeg suvozača pronađen koverat sa 14.400 neprijavljenih eura, dok je u putnoj torbi 45-godišnjeg vozača, među košuljama pronađena koverta sa 67.500 eura.

Svim putnicima kombija vraćeno je po 10.000 eura, što je iznos koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je ostatak neprijavljenog novca privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.