Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

snimci s hvara

U Hrvatskoj se tuku za goste, psuju i bacaju jedni druge u more

f_12247525_1024

Iako je Dalmacija puna kao šipak i turista ima na sve strane, izgleda da je u Hvaru borba za svakog gosta

Iako se u Hrvatskoj raduju zbog veoma uspješne sezone, ponekad iz nama susjedne zemlje stižu i loše vijesti, poput ove posljednje s Hvara, gdje su se potukli gosti.

Iako je Dalmacija puna kao šipak i turista ima na sve strane, izgleda da je u Hvaru borba za svakog gosta, javlja Slobodna Dalmacija.

– Sve se ovo dogodilo zadnjih nekoliko dana. Jedni drugima otimaju goste pa onda krene svađa koja nekad i eskalira. Ovo je već serija incidenata. Primjerice, nekidan je jedan čovjek drugom ukrao goste na način da im je ponudio najam broda za 200 kuna manje i onda je nastao show. Gosti su u čudu gledali što se događa. Sramota je ovo za grad, ali i za turizam, kazao nam je čitatelj koji je svjedočio ružnim scenama.

Komentar cjelokupne situacije zatražen je i od Rikarda Novaka, gradonačelnika Grada Hvara.

– Uvijek je bila borba među njima i čuo sam prije nekoliko dana da su se pojedinci posvađali, ali koji je tačni razlog tome stvarno ne znam. Svako od njih ima svoja mjesta za prodaju, a mi takve situacije ako ih uočimo rješavamo na način da interveniraju naši redari i policija ako treba. Ali, svakako uvijek osuđujem takvo ponašanje i smatram da se normalnim putem i razgovorom sve može riješiti, kazao je gradonačelnik Novak.

Snimke sukoba možete pogledati na ovom LINKU.