U kombiju pokušali prošvercati 107 štenadi, “pali” zbog vinjete (FOTO)

sverc psima policija slovenija

Dvojica italijanskih državljana mislila su da su još i dobro prošla kad im je slovenska policija na prilazu Maribora naplatila kazne jer na svom kombiju nisu imali vinjete, ali je prigušeno cviljenje u vozilu otkrilo zabranjeni teret koji im je oduzet, uz dodatnu naplatu globe od 800 eura.

Nakon što je 45-godišnji vozač otvorio vrata kombija, pokazalo se da on i 50-godišnji zemljak, suvozač, nisu jedini putnici.

U teretnom dijelu vozila bilo je u krletkama skriveno 107 živih štenaca i jedna na putu uginula životinja.

Policija je utvrdila da sve životinje nisu imale niti putni list EU-a i potvrde o cijepljenu protiv bjesnoće, nisu imali dovoljno mjesta ni vode ni hrane.

Životinje za koje su Italijani po ocjeni policije iz Murske Sobote na crnom tržištu mogli dobiti 60-ak hiljada eura su oduzete i stavljene u azil za domaće životinje, nakon čega su vozač i suvozač mogli nastaviti put iako su pse nezakonito uveli u Sloveniju, prenosi Hina.

Slovenska veterinarska uprava, navode mediji, godišnje ima tristotinjak intervencija vezanih na nepravilno prevožanje pasa preko granice ili ilegalnu trgovinu tim životinjama.