Taj ludi svijet

uprava carina srbije

U odjeći i patikama sakrio 60.000 eura, policiji rekao da “ima samo lični prtljag”

30/08/2021
Foto: Uprava carina Srbije (Ilustracija)

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, mladić je rekao da sa sobom nosi samo lični prtljag, ali je detaljnim pregledom utvrđeno da je novac koji nije prijavio sakrio na više mjesta

Carinici su u saradnji sa policijom u subotu, 28. avgusta, na prelazu Gradina spriječili pokušaj krijumčarenja 60.000 evra koje je jedan putnik sakrio u odjeću i obuću, saopštila je Uprava carina.

Neprijavljeni novac je otkriven kada se za redovnu carinsku kontrolu na izlazu iz zemlje, prijavio 23-godišnji državljanin Finske turskog porijekla, upravljajući “škodom superb” finskih registarskih oznaka.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, mladić je rekao da sa sobom nosi samo lični prtljag, ali je detaljnim pregledom utvrđeno da je novac koji nije prijavio sakrio na više mjesta.

Tako su carinici gotovo 60.000 neprijavljenih evra pronašli u ličnoj torbici, u jakni, pa čak i u patikama ovog putnika.

Pošto putnik nije posjedovao potvrdu o prijavi pomenutog novca na ulazu u Srbiju, vraćeno mu je 10.000 evra što je suma koja ne podliježe obavezi prijavljivanja, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.