Pennsylvanija

U sudaru iz kamiona pobjegli laboratorijski majmuni, tražila ih policija

monos-escapados-pensilvania

Kamion s majmunima sudario se s praznim kamionom pored Danvillea u Pennsylvaniji u petak popodne, na putu u laboratorij na Floridi

Iz kamiona koji je u Pennsylvaniji prevozio 100 laboratorijskih majmuna nakon sudara pobjegla su četiri, zbog čega je policija krenula u potragu, upozorivši javnost da ne prilazi životinjama.

Kamion s majmunima sudario se s praznim kamionom pored Danvillea u Pennsylvaniji u petak popodne, na putu u laboratorij na Floridi.

Policija je na Twitteru objavila da su četiri majmuna “pobjegla s mjesta događaja u okolno područje”. Tri majmuna odmah su uhvaćena, dok je jedan neko vrijeme bio na slobodi, ali je kasnije ipak uhvaćen, prenosi Hina.

Lokalni internetski portal vijesti WNEP objavio je da policija u potrazi za majmunima, dugorepim makakijima, koristi termalne kamere, a policajci na tlu imaju snažne svjetiljke.

Pensilvanijska državna policija objavila je fotografiju primata koji sjedi na drvetu pored ceste Route 54 u ledenoj noći. Reporter je izvijestio da je policija okružila majmuna prije nego što su ispaljeni hici iz neidentificiranog oružja.

U subotu prijepodne na službenom Twitteru policije objavljeno je da je majmun još uvijek na slobodi, ali policija poziva da građani ne pokušavaju tražiti ni hvatati životinju.

Dugorepi makaki mogu stajati i do 10.000 dolara, a traženi su zbog ispitivanja cjepiva protiv koronavirusa, prema New York Timesu. U zatočeništvu mogu živjeti do 30 godina.