Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stephen Port i Richard Huckle

U zatvoru se spetljali serijski ubica i zloglasni pedofil: “Svi znaju da su imali seks”

port huckle

Port i Huckle sada su u različitim zatvorima, ali susreli su se u Belmarshu dok je Port ondje čekao presudu za silovanje i ubistva četvorice muškarac

Serijski ubiica Stephen Port i Richard Huckle, čovjek kojeg su mediji nazvali najgorim pedofilom u Velikoj Britaniji, bili su u seksualnoj vezi dok su služili kaznu u istom zatvoru, javlja Mirror.

Port, koji je ubio najmanje četvero ljudi, sprijateljio se s Huckleom u zloglasnom zatvoru Belmarsh u Londonu, tzv. kaznionici A kategorije u kojoj su iza rešetaka smješteni neki od najopasnijih kriminalaca s Otoka.

Port i Huckle sada su u različitim zatvorima, ali susreli su se u Belmarshu dok je Port ondje čekao presudu za silovanje i ubistva četvorice muškaraca.

– Javna je tajna da su njih dvojica imali seksualni odnos, svi znaju za to. Obojca su bili smješteni u istom odjelu tog zatvora. Ondje 90 zatvorenika nadgleda samo troje čuvara, oni nikako ne mogu vidjeti sve šta se događa u ćelijama. Spetljali su se dok su obojica bili ovdje, prije nego je Port osuđen, no sada su u drugim zatvorima. Ne znam jesu li premješteni zbig informacija o njihovoj vezi, a mislim da se još uvijek dopisuju – ispričao je novinarima neimenovani izvor iz zatvora Belmarsh.

Richard Huckle (32) uhapšen  je u londonskoj zračnoj luci Gatwick u decembru  2014. godine nakon dojave australijske policije. U junu  2016. godine osuđen je na kaznu od 25 godina zatvora zbog niza slučajeva seksualnog zlostavljanja djece u Maleziji. Optužnica protiv njega sadržavala je čak 71 tačku.

Stephen Port, tzv. ‘ubojica s Grindra’, svoje je žrtve upoznavao preko Grindra, najpopularnije svjetske gay aplikacije za upoznavanje.

Anthony Walgate, Gabriel Kovari, Daniel Whitworth i Jack Taylor pronađeni su mrtvi nedaleko kuće osuđenog ubiice 2014. i 2015. godine u Londonu, a svima im je zajedničko da su bili u dvadesetim godinama, te im je svima dana smrtonosna količina droge GHB koju im je 41-godišnji Port dao nakon sastanka.

‘Ubijali ste kako bi zadovoljili svoju požudu. Umrijet ćete u zatvoru’, rekao mu je sudac pri izricanju presude doživotnog zatvora u novembru  2016. godine, a sudnicom se tada prolomio veliki pljesak.