Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubica pokušao pobjeći iz zatvora preobučen u ženu

herera

Osuđeni ubica u Hondurasu pokušao je pobjeći iz zatvora tako što se preobukao u ženu. Stražari su ga uhapsili nakon što su primijetili da “smiješno hoda” i “govori muškim glasom”, objavljeno je u srijedu.

Francisco Herrera Argueta (55) obučen kao žena s dugom suknjom, plavom perikom i lažnim grudima, pkušao je napustiti strogo čuvani zatvor zajedno s porodicama drugih zatvorenika nakon posjete, piše Daily Mail.

Argueta je planirao da se preobuče u ženkog posjetitelja, Jacintu Elviru Arauju, koja je par dana ranije zaboravila ličnu kartu u zatvoru San Pedro Suli u Hondurasu.

Ali, usprkos njegovim najvećim nastojanjima da izgleda kao žena, Argueta je je privukao pažnju stražara smiješnim hodom na visokim potpeticama

Uspio je proći kroz nekoliko sigurnosnih filtera na putu ka izlazu, ali je njegov plan pao u vodu kada je stražar zatražio da izdiktira broj lične karte.

Francisco Herrera Argueta

Argueta je konačno razotkriven nakon što ga je stražar zamolio da ukloni tamne naočare kako bi provjerio “njezinu” fotografiju.

Argueta obučen kao žena

Francisco Herrera Argueta, vođa bande poznat kao Don Chico, u zatvoru je od sepetmbra 2015. godine, zbog ubistva.

Zatvorski dužnosnici izjavili su kako će sada biti kažnjen zbog pokušaja bijega i mogo bi biti prebačen u zloglasni zatvor El Pozo u Santa Barbari, koji slovi za najopasniji zatvor u Hondurasu.