Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Andrea Balcer na sudu tražila oprost

Ubila majku dok ju je grlila, zatim oca i kućnog ljubimca, ali je poštedjela brata

662374_921695-Andrew-and-Ali-e1478014492815

U zabilježenom telefonskom razgovoru s policijom, Andrea Balser je rekla dispečeru da je majci zarila nož u leđa, a zatim ubila oca, koga su probudili suprugini krici

Andrea Balcer, tinejdžerka koja je priznala policiji da je “pukla” i ubila roditelje zbog problema s rodnim identitetom i prihvatanjem, osuđena je na 40 godina zatvora.

Balser, koja je imala 17 godina kada je nožem ubila majku i oca, zatražila je oproštaj od preostalih članova porodice, od kojih je većina tražila najveću moguću kaznu.

– Danas ne govorim da bih molila za milost ili da bih se spasila od zaslužene kazne. Ovdje sam samo zbog jedne stvari, zato da bi zatražila oproštaj od porodice – rekla je na suđenju.

Njen pravni zastupnik je rekao da se optužena u vrijeme ubistva borila se teškoćama koje je pratila promjena pola iz muškarca u ženu i da nije imala podršku porodice. Njen stariji brat Kristofer Balser, kojeg je poštedjela, izjavio je, međutim, da su njena opravdanja “neubjedljiva” i zatražio strogost od sudije.

– Smatram da bi blagost samo vratila na ulicu ubicu, koja se ne kaje zbog onog što je učinila – rekao je on.

Porodica je na suđenju rekla da su Alis i Antonio Balser, koji su oboje imali 47 godina kada su ubijeni, bili brižni roditelji i da je pozivanje na rodni identitet, zlostavljanje i nedostatak podrške “uvreda za porodicu, društvo i LGBTQ zajednicu”.

U zabilježenom telefonskom razgovoru s policijom, Andrea Balser je rekla dispečeru da je majci zarila nož u leđa, a zatim ubila oca, koga su probudili suprugini krici. Balser je rekla policiji da je ubola majku dok ju je grlila. Policija je zatekla očevo beživotno tijelo, u koje je bio zaboden nož. Tinejdžerka je ubila i kućnog ljubimca, psa rase čivava, ali je poštedjela brata, rekavši mu: “Nije tvoj red”.