Rebecca Sparrow

Učiteljica osuđena na dvije godine zatvora zbog seksa s učenikom

profimedia-0411086431

Pred sudijom i porotom se ispričala za svoju “izdaju”

Bivša savjetnica u srednjoj školi u Ohiu u suzama se ispričala za seks sa svojim 17-godišnjim učenikom nakon što je zbog toga osuđena na dvije godine zatvora.

37-godišnja Rebecca Sparrow pred sudijom i porotom se ispričala za svoju “izdaju”.

Ta nedavno razvedena majka dvoje djece osuđena je na dvije godine zatvora nakon što je priznala krivnju za seksualni prijestup. Sutkinja Amy Corrigall Jones nazvala je njezin čin perverznim.

‘Tako mi je žao zbog moje izdaje i poljuljanog povjerenja. Svi ste očekivali više od mene, a ja sam vas iznevjerila. Znam da nikakve riječi ne mogu popraviti to što sam učinila’, poručila je sudu i porodici učenika s kojim je imala odnose.

Sparrow je bila savjetnica u srednjoj školi u Ohiu u vrijeme kad je sa 17-godišnjim učenikom imala spolne odnose. To se događalo od maja do maja 2016. godine. Taj učenik, koji sada ima 20 godina, nije došao na suđenje, no napisao je pismo sudu. U to je vrijeme išao na razgovore sa savjetnicom jer je prolazio kroz teško razdoblje i imao suicidalne misli nakon razvoda svojih roditelja. Ali umjesto da mu pomogne razgovorom, Sparrow se s njim upustila u seksualne odnose.

“Ona je u potpunosti shvaćala što radi i da je to pogrešno, no nastavila je to činiti opet i opet”, rekla je tužiteljica Felicia Easter tokom suđenja.

Dodala je i kako je Sparrow znala da je učenik maloljetan i krhkog mentalnog stanja zbog problema u porodici. Više je puta mladiću rekla da će izgubiti posao i morati u zatvor ako ih neko ulovi. Sparrow je u januaru prošle godine otišla na ‘administrativni dopust’, a nakon toga je dala otkaz.

Ona tvrdi da je učenik inicirao njihovu vezu i pristao na nju, kako u seksualnom smislu, tako i u psihološkom. Tužitelji su rekli da ona nije pokazala nikakvu empatiju ili kajanje za svoje postupke, već je uglavnom govorila o svojem poniženju.

Njezin je advokatrekao da ona ne zaslužuje zatvor, već uslovnu kaznu, a i učenik s kojim je imala aferu također smatra da zatvorska kazna nije primjerena.

‘Imao je vremena razmisliti o tome što se dogodilo, kako je to utjecalo na njega i on smatra da ona ne bi trebala biti tako kažnjena’, rekao je odvjetnik Rebecce Sparrow, Mike Callahan.

Naposlijetku je ipak osuđena na dvije godine zatvora jer ju je sud smatrao umjereno rizičnom za ponavljanje sličnog djela. Nakon puštanja iz zatvora, više neće smjeti raditi kao školska savjetnica, javlja Daily Mail.