Taj ludi svijet

Učiteljica poslala učeniku selfie s golim grudima

30/08/2015

Andrea Slade (32) iz Alabame u SAD-u optužena je da je maloljetnom učeniku slala svoje selfie s obnaženim grudima. Ona je u školi predavala prirodne nauke i opisivali su je kao pragmatičnu. Ranije nije imala problema sa zakonom niti se iko na nju žalio. Na stranicama škole za ovu majku dvoje djece piše da je “sretno udana”.

No sada su protiv nje iznesene vrlo ozbiljne optužbe.

Tokom ljeta navodno je maloljetniku poslala selfie. Na fotografiji se vidi kako je Slade koja izgleda sneno rukom podigla svoj plavi pulover tako da joj se vide grudi. Martha Peek, direktorica škole je učiteljicu, nakon što je saznala da je protiv nje pokrenuta istraga, poslala na odmor.

“Slučaj smatramo ozbiljnim i odmah smo reagirali”, rekla je Peek za NBC.

Slade tvrdi da je selfie bio namijenjen njenom suprugu. Tvrdi da joj je učenik ukrao mobitel i poslao svojim kolegama njen selfie.

No istražitelji tvrde da imaju dovoljno dokaza da je Slade poslala fotografiju maloljetniku. Istraga još nije završena, a proces protiv učiteljice bi trebao početi 8. septembra. Nakon toga će škola odlučiti hoće li učiteljici dati otkaz ili ne.

Pat Guyton iz centra za zaštitu djece kaže:

“Šta učiteljice tjera na takvo djelo? Neki ljudi jednostavno imaju potrebu pokazati svoju seksualnu moć. Ali jedno ne shvaćaju, kada takva fotografija bude objavljena na internetu, više nikada neće nestati”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.