Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

doživio 84 godine

Uginuo aligator Saturn kojeg je navodno obožavao Adolf Hitler (VIDEO)

alig

Vjeruje se da je ovaj reptil imao 84 godine, što je prilično impresivan podatak, s obzirom da životni vijek mississippijskih aligatora traje između 30 i 50 godina

Aligator koji je preživio Drugi svjetski rat, koji je važio za jednu od omiljenih životinja Adolfa Hitlera, uginuo je u moskovskom zoološkom vrtu u 84. godini života.

– Uginuo je Saturn, naš aligator iz Mississippija – saopćili su iz moskovskog zoološkog vrta.

Vjeruje se da je ovaj reptil imao 84 godine, što je prilično impresivan podatak, s obzirom da životni vijek mississippijskih aligatora traje između 30 i 50 godina.

Kako piše RT, ovaj aligator se izglegao 1936. godine u Sjedinjenim Američkim Držvama, nakon čega je poklonjen zoološkom vrtu u Berlinu, gdje je tih godina čest gost bio Adolf Hilter.

Pojedini historičari tvrde kako je aligator Saturn bio dio Hitlerove lične kolekije, dok drugi pišu kako ga je Hitler samo favorizovao u odnosu na ostale životinje u zoološkom vrtu.

I zoološki vrt u Berlinu bio je meta bombardovanja 1943. godine. Jedna od bombi pogodila je akvarij u kojem su bili smješteni krokodili i aligatori, mnogi su tada ubijeni, no Saturn je preživio.

Šta je s njim bilo u naredne tri godine, nije poznato, ali su ga 1946. godine, godinu nakon Njemačke kapitulacije, pronašle britanske snage i predale Sovjetskom Savezu.