Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"čarobna frula"

Uhapšen doktor koji je pacijenticam nudio liječenje seksom

New Project – 2021-12-01T151310.453

Istraživačka informativna emisija “Le Lene” poslala je glumicu koja je potajno snimila sebe kako ide na pregled, dobija istu dijagnozu i pristaje da se nađe s dr. Miniellom u hotelskoj sobi

Italijanski doktor uhapšen je nakon što je polugo uhvaćen u hotelskoj sobi s “pacijenticom” kojoj ponudio “liječenje seksom”.

Dr. Giovanni Miniello (60), koji je svoj spolni organ nazvao “čarobnom frulom”, uhapšen je u gradu Bariju na jugu Italije, zbog sumnje za seksualno napastvovanje dvije žene.

Ginekologa je raskrinkala jedna TV emisija, nakon što je jedna od njegovih pacijentica rekla producentima kako joj je ponudio “dekontaminaciju” od HPV-a uprkos tome što je njen test bio negativan na infekciju.

Istraživačka informativna emisija “Le Lene” poslala je glumicu koja je potajno snimila sebe kako ide na pregled, dobija istu dijagnozu i pristaje da se nađe s dr. Miniellom u hotelskoj sobi.

Na snimci se čuje kako doktor svoj spolni naziva “čarobna frula” i “Padre Pio penisa”. Padre Pio bio je svećenik iz 20. stoljeća poznat po iscjeljivanju.

Pitala je Miniella za nošenje zaštite, ali on joj je rekao da je to besmisleno jer tada neće dobiti antitijela za koja je tvrdio da štite od HPV-a.

Kada je legao na krevet, novinar je ušao u sobu kako bi osporio njegove metode, no on je ne samo ponovio svoju priču. Čak je izvadio i bsvoj telefon kako bi nazvao bivše pacijente za koje je rekao da ih je izliječio.

Uhapšen je u utorak i stavljen u kućni pritvor.

Miniellove metode izašle su na vidjelo nakon što je Anna Maria (33), stupila u kontakt s novinama “La Repubblica” i kasnije TV emisijom “Le Lene”.

Posavjetovala se s ginekologom, rekla mu da ne može zatrudniti, a on joj je rekao da ima znakove HPV-a, uprkos negativnom rezultatu Papa testa.

“Spasio sam mnoge žene od raka. Sve one s kojima sam imao kontakt su nakon toga bile negativne”, rekao joj je doktor Miniello.

Odlučila je kontaktirati list “La Repubblicu”, navodeći da joj je Miniello neprimjereno dodirnuo grudi i rekao joj da voli žene s malim grudima.

Kada ga je kontaktirala za rezultate testa, rekla je da je bila šokirana kada je predložio spolni odnos s njom kako bi je izliječio.

Žena je tada posegnula za istraživačkim informativnim programom “Le Lene”, koji je angažirao glumicu da se predstavi kao pacijentica.

Miniello joj je rekao da ima “bijele mrlje” na grliću maternice, što ukazuje na prisutnost HPV-a. Zatim joj je ponudio seks.

Miniello je također tvrdio da će joj seks s nekim poput njega koji je cijepljen dati imunitet, te joj ponudio da vidi može li je imunizirati seksom.

Tajna glumica tada je pristala da se nađe s njim u hotelu, gdje ju je on ponovno dok se svlačio uvjeravao da će nakon toga biti slobodna od virusa.

Dok je bila s njim u sobi, kada je pitala za zaštitu, rekao joj je da je to besmisleno jer ona tada neće dobiti antitijela ako bude koristio kondom.

No prije nego što je pomislio da će imati spolni odnos s njom, novinar je ušao u sobu i iznenadio polugolog doktora, koji je rekao: “Radim ovo zbog studija – i zbog drugih ljudi koje sam spasio.”

Miniello je preko svog advokata nakon hapšenja poručio:

“Ja, koji sam uspješno liječio stotine žena više od 40 godina… samo sam predložio alternativni tretman koji je dao rezultate”, dodajući da nikada nije prisiljavao žene na seks s njim.

Kao rezultat TV istrage, javilo se još 15 žena koje su tvrdile da su također bile žrtve doktora i njegovog “čudesnog seksualnog lijeka”.