Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Uhapšen” miš koji je zatvorenicima donosio drogu (VIDEO)

03_05112914_07b62f_2550530a

Čuvari u zatvoru Bara da Grotta u sjevernobrazilskom gradu Araguaina uhvatili su dilera koji je duže vrijeme zatvorenicima doturao drogu.

Ne bi to bila neka ni vijest, da se neradi o – mišu.

Zatvorske vlasti su uočile da se njihovi štićenici drogiraju, ali nisu uspijevale da utvrde kako dolaze do narkotika. Kako je objašnjeno, zbog toga su postavljene skrivene kamere, koje su snimale sve sumnjive lokacije i zatvorenike.

02_05112914_e1563e_2550529a

Ali ni to im nije pomoglo. Na opšte iznenađenje, čuvari su jednog dana otkrili da je diler niko drugi do najobičniji miš!

– Mislili smo da smo vidjeli sve, ali ovo je definitivno nešto sasvim drugačije. Miš je toliko pitom da dozvoljava ljudima da ga maze – rekao je jedan od zatvorskih čuvara.

Kako je objasnio direktor zatvora Gean Carlos Gomes, miš je dopremio zatvorenicima više od 50 paketića kokaina i marihuane.

– Zatvorenici su mišu za rep vezivali dugačku uzicu i tako slali drogu iz jednog krila zatvora u drugo. Kada bi zatvorenik vidio miša povukao bi uzicu i na njenom kraju bi se nalazila zavezana droga – rekao je direktor i dodao da je ova šema provaljena potpuno slučajno.

– Čuvari su miša otkrili sasvim slučajno. Vidjeli su ga jednog dana i primjetili da na repu vuče neko konopče sa zavežljajem. Pratili su ga i otkrili da je nosio drogu – otkrio je direktor zatvora.