Pišu mediji

Uhapšen muškarac koji je upao u kabinet Pelosi: Ostavio sam joj gadnu poruku

bigo (1)

The New York Times je prenio da je Barnett, koji nosi nadimak Bigo, također ostavio personalizirano pismo predsjednici Kongresa Nancy Pelosi

Muškarac koji je zajedno s ruljom koja podržava Donalda Trumpa upao u zgradu Kongresa i u ured predsjednice Kongresa Nancy Pelosi je hapšen.

CNN javlja da je optužen po tri tačke, uključujući i krađu javne imovine.

Federalni dužnosnici kažu da je to Richard Barnett iz Arkansasa. Optužen je za svjesni ulazak i ostanak na ograničenom terenu bez ovlaštenja, nasilan ulazak i neprimjereno ponašanje u zgradi Kapitola te krađu javne imovine, dodali su.

Također je optužen zbog postavljanja improvizirane eksplozivne naprave pronađene na južnoj strani zgrade Kapitola te zbog posjedovanja 11 molotovljevih koktela i vojnog oružja pronađenog u njegovom kamionetu.

“Bijelac sam. Ne poričem to. Nacionalist sam. Ispred svega stavljam svoju naciju. Dakle, to me čini bijelim nacionalistom”, napisao je navodno Barnett na Facebooku danima prije upada u Kongres, prenosi The Washington Post.

The New York Times je prenio da je Barnett, koji nosi nadimak Bigo, također ostavio personalizirano pismo predsjednici Kongresa Nancy Pelosi.

Barnett je rekao Timesu da joj je ostavio poruku.

“Napisao sam joj gadnu poruku, stavio noge na njezin stol i počešao se po jajima”, rekao je.