Taj ludi svijet

evropsko prvenstvo

Umalo tragedija na meču Francuske i Njemačke

16/06/2021

Njegovo slijetanje na teren je bilo poprilično šokantno, u jednom trenutku izgubio je kontrolu nad padobranom i umalo sletio među navijače

U susretu 1. kola grupe F na Evropskom prvenstvu između Francuske i Njemačke (1:0) na teren Allianz Arene je sletio, doslovno, padobranac. I umalo pri slijetanju stradao.

Iako se to nije vidjelo u direktnom televizijskom prijenosu, gledatelji su zabilježeli taj trenutak.

Padobranac je iskoristio ovu utakmicu Eura 2020, kako bi poslao poruku protiv zagađenja naftom u svijetu.

Njegovo slijetanje na teren je bilo poprilično šokantno, u jednom trenutku izgubio je kontrolu nad padobranom i umalo sletio među navijače. I to nakon što je zakačio sajlu na kojoj je kamera koja snima teren iz ptičije perspektive.

Srećom, uspio se okrenuti prema terenu, a tom prilikom otpalo mu je nekoliko komada opreme.

Jedna od tih komada pao je ispred klupe za rezervne igrače Francuske, i umalo pogodio selektora Deschampsa.

Nakon utakmice Didier Deschamps je posebnu pažnju posvetio tom incidentu.

“Ovaj bezobzirni čin, koji je mogao imati vrlo ozbiljne posljedice za velik broj prisutnih ljudi, ozlijedio je nekoliko osoba koje su prisustvovale utakmici i koje su sada u bolnici”, rekla je UEFA u saopćenju za javnost, ne navodeći broj ozlijeđenih ljudi ili težinu njihovih ozljeda.

Prisutan u prvom redu na rubu terena, Didier Deschamps nije izašao neozlijeđen.

“U početku sam mislio da je to nešto što je planirano. Bilo je dramatično, zamalo smo imali katastrofu. To je prava sramota. Srećom, nema teže ozlijeđenih. Bila je jedna osoba u publici koja je lakše ozlijeđena. Moglo je biti puno ozbiljnije od toga. Što se nas tiče, morali smo pobjeći s klupe. Imam malu kvrgu jer sam malo udario u vrh klupe. Kad se dogodi ovako nešto, također moramo stvari staviti u perspektivu. To je još uvijek nogomet, čak i ako ima puno strasti. I imajte malo suzdržanosti u svemu što radite. Život se može brzo promijeniti”, rekao je u intervjuu nakon utakmice.

Pogledajte dramatično slijetanje i iz još nekoliko uglova…

Ubrzo nakon toga, utakmica se nastavila, kao da se ništa nije dogodilo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.