Taj ludi svijet

Vatreno vjenčanje kod Splita

17/12/2015

“Kako se triba veselit”, kratak je opis šokantnog videa objavljenog na Youtubeu i snimljenog proteklog vikenda u Dugopolju nadomak Splita. Uoči jednog vjenčanja uzvanici su uz pratnju romskog orkestra aktivirali pravi arsenal vatrenog oružja – bilo je tu pištolja, automatskih pušaka i ozbiljnog eksploziva pa je prava sreća da niko nije nastradao.

Bizarna proslava odvijala se ispred jednog svadbenog salona u industrijskoj zoni Dugopolja, na parkiralištu koje služi obližnjem trgovačkom centru, a po snimci se vidi da su svatovi bili vrlo solidno pripremljeni. Potezali su se pištolji, ali i automatske puške kojima se rukovalo dosta neoprezno. Iz snimke je vidljivo da se rafali ispaljuju na sve strane pa čak i pod uglovima koji se mogu protumačiti kao ozbiljno ugrožavanje ljudskih života, a municije je bilo napretek.

Automatsko oružje, inače, u Hrvatskoj je zabranjeno posjedovati i legalno bi se moglo pronaći samo u vojsci ili policiji.

Jedan od vrhunaca veselja na parkiralištu dogodio se kada je jedan mladić aktivirao napravu koja podsjeća na topovski udar, međutim po silini udara pretpostavlja se da se radi o nešto jačoj vrsti i količini eksploziva. To je po svemu sudeći bio znak da je vrijeme za ulazak u salu.

Po opisu videa dalo bi se zaključiti da glavni dio uzvanika dolazi iz Klisa, općine u splitskom predgrađu, a komentari su podijeljeni: dok se jedni zgražaju nad viđenim i sve opisuju kao necivilizirano ponašanje te prizivaju intervenciju policije i žale što se mladići ‘nisu međusobno poubijali’, drugi se skandaliziraju nad izborom muzike, a treći smatraju da je Hrvatska ‘u najmanju ruku sigurna zemlja dok je ovakvih s oružjem’.

Scene poput ovih nisu viđene još od najžešćeg ratnog perioda. Policija istražuje sudionike ovog vatrenog pira.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.