Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Indija

Već tri godine vrane napadaju samo njega u selu: Zna zašto, ali tvrdi da je zabuna (VIDEO)

vrane

“Kad bih im barem mogao to objasniti…”

Posljednje tri godine muškarac u indijskoj državi Madhya Pradesh živi svakodnevnu noćnu moru nalik onoj iz Hitchcockovih Ptica. Svaki put kad izađe iz kuće, napadne ga jato vrana, a na meti imaju samo njega.

Shiva Kewat, radnik iz mjesta Sumela, kaže kako su njegove nevolje počele prije tri godine zbog nesporazuma. Jednog dana hodao je ulicom i uočio malu vranu koja je zapela u željeznoj mreži i uprkos naporima da joj pomogne, ptica je umrla u njegovim rukama.

Neke od vrana vjerovatno su svjedočile sceni i pretpostavile da je ubio, jer ga otad napadaju. Ponekad dolaze u grupama, drugi put riječ je o jednoj vrani, no Kewat uvijek nosi štap sa sobom kako bi se mogao odbraniti.

“Umrla mi je u rukama. Kad bih im barem mogao to objasniti… samo sam želio pomoći”, izjavio je Kewat za Times of India. “Samo mašem štapom da ih otjeram. Vjeruju da sam im ubio ptića.”

Kewat je rekao i kako nije shvaćao napade vrana ozbiljno sve dok nije shvatio kako napadaju jedino njega, a niko drugi nema problema s njima. Kako se riječ o vranama proširila, mještani su se počeli okupljati oko njegove kuće svaki dan samo kako bi vidjeli hoće li ga napasti. Nekima je to smiješno, dok drugi opisuju napade kao “iznenadne i zastrašujuće.”

Profesor Ashok Kumar Munjal koji proučava ponašanje ptica na Sveučilištu Barkatullah u Bhopalu, kaže kako vrane imaju oštro pamćenje i imaju tendenciju pamtiti sve one koji su im se zamjerili.